British Sugar betaalt bietentelers voorschot

24-05 | |
British Sugar betaalt een voorschot uit om bietentelers te helpen. - Foto: Hans Prinsen
British Sugar betaalt een voorschot uit om bietentelers te helpen. - Foto: Hans Prinsen

British Sugar gaat zijn leverende bietentelers een renteloos voorschot van 25% uitbetalen om hun kasproblemen te verlichten. Het Britse bietsuikerbedrijf is dat overeengekomen met de telersbond NFU Sugar.

Het aanbod is beschikbaar voor alle telers die in één van de drie laatste jaren een contract met British Sugar hebben gehad. Het geld wordt dan in de derde week van juni overgemaakt.

“British Sugar wil in het hart van de binnenlandse suikerindustrie staan. In dat kader willen we onze bietentelers helpen waar dat maar mogelijk is”, zegt directeur agrarische zaken Dan Green. “Nu de huidige inflatie leidt tot hogere input prijzen worden de telers geconfronteerd met onverwachte en nog toenemende druk.”

Partnerschap

“We hebben samengewerkt met NFU Sugar om praktische hulp te bieden in deze buitengewone omstandigheden. We erkennen meer dan ooit dat het telen van suikerbieten een partnerschap is tussen de telers, industriepartners en ons, de verwerker. We hopen dat dit voorschot telers het vertrouwen geeft om op langere termijn in suikerbieten te investeren”, aldus Green.

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur
Meer over


Beheer