Skip to content

British Sugar ‘verrast’ door plan suikerheffing

Updated on:
Nieuws
Food & Health
Foto: Canva premium

Foto: Canva

British Sugar is ‘verrast en ernstig gealarmeerd’ over het voorstel in een National Food Strategy om een ‘buitensporig hoge’ heffing op suiker in te voeren.

“Voeding moet voor iedereen betaalbaar zijn en we geloven niet dat enig voedingsproduct alleen beschikbaar moet zijn voor de rijken”, aldus het Britse bietsuikerbedrijf. British Sugar haalt uit het vorige week verschenen rapport over de voedingsstrategie aan dat Britse gezinnen samen jaarlijks € 2,6 tot € 3,4 miljard meer kwijt zouden zijn aan levensmiddelen als de suikerheffing wordt ingevoerd.

Terugdringen van obesitas

“Obesitas is een ingewikkeld probleem en wij geloven dat er een holistische en lange termijn aanpak nodig is in plaats van via heffingen op één enkel ingrediënt of product te focussen. Het succes van het beleid moet afgemeten worden aan het terugdringen van obesitas, niet aan het verminderen van de consumptie van een individueel ingrediënt”, aldus British Sugar dat behoort tot Associated British Food.

“Wij erkennen de druk die obesitas legt op de gezondheidszorg en blijven actief werken met voedings- en drankenproducenten om hun producten opnieuw te formuleren. Dit heeft een belangrijke rol gespeeld bij het verminderen van de consumptie van toegevoegde suikers per persoon met 23,5% sinds 2001, terwijl tegelijkertijd de obesitas verder is toegenomen.”

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin