Brits aardappelareaal blijft nagenoeg stabiel

06-07-2020 | |
Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

Het Britse areaal aan aardappelen komt dit seizoen uit op 119.000 hectare, aldus een voorlopige schatting van het aardappelschap AHDB Potatoes. Dat zou dan maar 1% kleiner zijn dan vorig jaar en zelfs weer groter dan in 2018, aldus het schap.

Het Britse areaal aan aardappelen komt dit seizoen uit op 119.000 hectare, aldus een voorlopige schatting van het aardappelschap AHDB Potatoes. Dat zou dan maar 1% kleiner zijn dan vorig jaar en zelfs weer groter dan in 2018, aldus het schap. Het coronavirus heeft weinig tot geen invloed gehad, omdat de meeste telers hun plantbeslissingen al voor de uitbraak hadden genomen.

Gemiddelde opbrengst

Als een gemiddelde opbrengst van 45 ton per hectare wordt aangenomen, dan komt de Britse aardappeloogst dit jaar uit op 5,4 miljoen ton. Hoewel vroege aardappelen hier en daar te lijden hebben gehad van de vorst, staat het grootste deel van het gewas er goed bij, aldus AHDB Potatoes. Analist Alice Bailey: “Bij die cijfers moet bedacht worden dat een deel van de oogst vorig jaar niet binnengehaald kon worden vanwege wateroverlast. Bij onze huidige schatting gaan we ervan uit dat we dit seizoen niet te maken krijgen met dergelijke problemen.”

Uitgebreide marktinformatie over aardappelprijzen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur


Beheer