Skip to content

Brits ethisch foodbedrijf Farmdrop failliet

Farmdrop profileerde zich als ethisch voedingsbedrijf dat zijn leveranciers ‘persoonlijk uitkoos’.

Nieuws
Food
Foto: Canva

Foto: Canva

Het Britse online foodbedrijf Farmdrop, dat producten van boerderijen en kleine ambachtelijke producenten aan inwoners van Londen leverde, heeft faillissement aangevraagd.

Dat betekent dat een groot aantal gezinnen al bestelde en betaalde voedingswaren voor de Kerstmis niet bezorgd krijgen en dat rond de 450 boeren en fabrikanten die wel al geleverd hadden hun geld niet zullen ontvangen.

Geen hogere winstgevendheid

Farmdrop profileerde zich als ethisch voedingsbedrijf dat zijn leveranciers ‘persoonlijk uitkoos’. ‘Om die missie waar te maken in een steeds scherper concurrerende sector, hebben we de laatste achttien maanden constant gewerkt om voldoende steun en kapitaal te verwerven. Nu is het duidelijk geworden dat alle mogelijke opties uitgeput zijn. Met pijn in ons hart moeten we meedelen dat we onze vertrouwde klanten niet langer kunnen bedienen’, zo staat in een verklaring op de verder gesloten website.

Volgens de laatste gegevens telde Farmdrop begin 2020 rond de 10.000 klanten. Vorig en dit jaar is dat aantal fors toegenomen vanwege de lockdowns, maar het bedrijf kon die groei niet vasthouden. “De groei bij de bestellingen en verkopen heeft zich niet vertaald in een hogere winstgevendheid”, meldde Farmdrop halverwege dit jaar.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin