Brits fruitbedrijf Jupiter vraagt faillissement aan

08-09 | |
Jupiter Group leverde onder meer avocado's, citrusvruchten en druiven aan supermarkten en nam in 2019 het Nederlandse Cool Fresh International over. - Foto: Canva
Jupiter Group leverde onder meer avocado's, citrusvruchten en druiven aan supermarkten en nam in 2019 het Nederlandse Cool Fresh International over. - Foto: Canva

Het Britse fruitbedrijf Jupiter Group heeft faillissement aangevraagd voor de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk. De bewindvoerders hebben de meeste van de 85 Britse werknemers ontslagen.

Jupiter schakelde in 2020 accountants in om een herfinanciering op gang te brengen. Het bedrijf is nu echter ten onder gegaan door de sterke kostenstijgingen en logistieke problemen.

‘’Volgend op de recente herfinanciering werd het bedrijf geconfronteerd met een uitdagende commerciële periode met kosteninflatie in alle regio’s waar het opereert, alsmede een dramatische stijging van de transportkosten en lokale problemen in de leveringsketen. De directeuren van de Britse eenheid hebben het moeilijke besluit genomen om faillissement aan te vragen”, aldus een verklaring van Jupiter aan vakblad Just Food.

Overname Cool Fresh International

Het in 2002 opgerichte bedrijf beleverde een aantal grote Britse supermarkten, waaronder Lidl. Jupiter nam in 2019 het Nederlandse Cool Fresh International over. Dat in Ridderkerk gevestigde bedrijf handelt sindsdien als Jupiter Group Europe. Daartoe behoorde ook een marketingbedrijf in Spanje.

De bewindvoerders hebben partijen die belangstelling hebben voor bepaalde bedrijfsonderdelen, gevraagd zich te melden.

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur
Meer over


Beheer