Brits landbouwevenement staat weer op de agenda

04-03-2021 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

De Great Yorkshire Show, één van de grootste agrarische evenementen van het Verenigd Koninkrijk, wordt dit jaar weer gehouden.

De organisatoren hebben het evenement voor half juli op de agenda gezet. “Gezien de ‘roadmap’ van de regering uit de coronacrisis kunnen we bevestigen dat de GYS dit jaar weer plaats kan vinden”, zegt evenementen-directeur Charles Mill. Door de gestage daling van het aantal besmettingen hoopt Londen in juli voor veel activiteiten weer het groene licht te kunnen geven. De plannen voor de landbouwshow blijven echter wel afhankelijk van de verdere ontwikkelingen rond corona, benadrukt Mill. De Great Yorkshire Show, die al meer dan 160 jaar bestaat, werd vorig jaar voor het eerst sinds de mkz-crisis van 2001 gecancelled.

Royal Highland Show

Een ander groot Brits agrarisch evenement, de Royal Highland Show, kan echter nog niet doorgaan omdat dat normaal in juni gebeurt. De organisatoren van die show zijn van plan een aantal activiteiten, zoals de vee-wedstrijden, wel te houden maar zonder bezoekers. Die activiteiten kunnen dan via een livestream bekeken worden.

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur


Beheer