Britse National Food Strategy: minder vlees, meer plantaardig

National Food Strategy
Engels ontbijt met spek, worst, bonen en eieren. Het huidige voedingssysteem leidt tot € 63 miljard aan extra kosten voor de Britse gezondheidszorg. - Foto: Canva
De Britse National Food Strategy, geschreven in opdracht van de Britse overheid, stelt dat de Britten 35% minder vlees zouden moeten eten om hun gezondheid, de natuur en het milieu te verbeteren. Het totale gewicht van alle boerderijdieren in de wereld is 22 keer zoveel als dat van alle wilde dieren samen. Ongeveer 50% van het bewoonbare land in de wereld wordt gebruikt voor landbouw, waarvan 77% om dieren te laten grazen of gewassen te telen waarmee die dieren gevoerd worden. Landbouw, voora


Word abonnee en lees verder

Met een abonnement heeft u onbeperkt toegang tot alle premium artikelen.
Al abonnee? Log hier in.

Neem een abonnement
Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur



Beheer