Brits vleesbedrijf Cranswick voert verkopen op

19-05-2021 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Het Britse varkens- en kippenvleesbedrijf Cranswick heeft in het boekjaar tot eind maart een omzet gedraaid van € 2,2 miljard. Dat is ruim 12% meer dan in de voorafgaande twaalf maanden. De aangepaste brutowinst nam met 27% toe naar € 150 miljoen.

De hoge verkopen via het winkelkanaal konden het wegvallen van de horeca ruimschoots compenseren. Daarbij heeft Cranswick de lagere varkensprijzen ook doorgegeven aan zijn afnemers, met name in het eerste kwartaal van dit jaar. Bij de export was de groei in het Verre Oosten voldoende om de lagere verkopen in andere niet-EU-landen op te vangen. Verder meldt het bedrijf dat brexit weinig gevolgen had, maar dat is wel te danken aan de inzet van meer medewerkers en externe douane- en andere adviseurs.

Getroffen door corona-uitbraken

Cranswick heeft alle personeelsleden nog eens € 460 bonus uitgekeerd voor hun inzet tijdens de coronacrisis. Vorig jaar kreeg het personeel daarvoor al € 580 extra. Wel is Cranswick, net als veel andere Britse vleesbedrijven, getroffen door enkele grotere uitbraken binnen zijn fabrieken. Een aantal medewerkers is ook aan corona overleden.

Cranswick blijft verder fors investeren in nieuwe capaciteit, zowel voor producten van varkensvlees als van kip. Zo is in Hull een nieuwe baconfabriek in gebruik genomen die vooral een grote fastfoodklant gaat bedienen. Daarnaast is ook een grote kipfabriek in Eye verder uitgebreid. Daarnaast investeert Cranswick in zijn eigen varkens- en kippenbedrijven om de verticale integratie verder te versterken.

Vlees & merken: Food&Agribusiness zet informatie over vlees als merk of concept op een rij. Ga naar FoodAgribusiness.nl/vlees-merken

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur


Beheer