Doorgaan naar artikel

Britse Aldi doet toezegging aan de boeren

Lege schappen bij een Brits Aldi-filiaal tijdens de coronacrisis. Foto: ANP

Lege schappen bij een Brits Aldi-filiaal tijdens de coronacrisis. Foto: ANP

De Britse tak van Aldi heeft de boeren in dat land toegezegd dat het nooit met chloor behandelde kip of rundvlees van met hormonen behandelde koeien zal verkopen.

“Wij verkopen alleen verse kip en rundvlees van Britse boeren en blijven dat doen”, aldus CEO Giles Hurley. Aldi UK, inmiddels de vijfde supermarkt in het Verenigd Koninkrijk, reageert daarmee op de vrees dat de Britse regering chloorkip en hormonenvlees uit de Verenigde Staten zal toelaten in het kader van een nieuwe handelsovereenkomst.

Hoogste kwaliteit garanderen

De boeren in het Verenigd Koninkrijk strijden al geruime tijd tegen die dreigende ondermijning van de hoge standaarden, waaraan ze zichzelf wel hebben te houden. Hurley: “Aldi is één van de grootste steunpilaren van de Britse boeren en dat zullen we ook blijven. Alle verse vlees en melk in onze supermarkten komt van boeren met de Red Tractor certificatie. We zullen geen compromissen op de standaarden of specificaties van onze producten accepteren. Het VK heeft één van de hoogste standaarden bij de voedselproductie in de wereld en door alleen maar verse kip en vlees uit eigen land te kopen, garanderen we onze klanten ook dat ze de hoogste kwaliteit krijgen.”

Eerder al heeft de duurdere supermarkt Waitrose een soortgelijke verklaring afgegeven.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin