Britse biologische cheddar in Amerikaanse winkels

16-08 | |
Foto: Canva/Juanmonino
Foto: Canva/Juanmonino

Biologische cheddar van de Britse coöperatie Omsco komt binnenkort te koop in 2.400 winkels in de Verenigde Staten. Omsco gaat maandelijks containers met kaas naar de VS verschepen.

Omsco, de grootste coöperatie van biologische melkveehouders in het Verenigd Koninkrijk met ruim 160 leden, heeft het Amerikaanse Trugman-Nash aangetrokken als exclusieve importeur en distributeur van haar cheddar. Dat volgde op de deelname aan de twee grootste voedingsbeurzen in de VS. “Beide evenementen boden de mogelijkheid om ons aanbod te bespreken met en te laten proeven door vertegenwoordigers van meer dan 30 grote supermarktketens in de VS en Canada”, aldus Omsco.

De biologische kaas wordt geproduceerd door Wyke Farms, één van de grootste kaasfabrikanten in het land die is gevestigd op zo’n 30 kilometer van het Britse dorp Cheddar. Hoofd business ontwikkeling Peter Andrew: “De reactie van de Amerikaanse inkopers op onze cheddar was erg positief. We hebben nu 2.400 ‘listings’ in winkels in het hele land en hebben er alle vertrouwen in dat de verkopen verder zullen toenemen”.

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur


Beheer