Skip to content

Britse fabrikant vleesvervangers Plant & Bean over de kop

De Britse fabrikant van plantaardige vleesalternatieven en -ingrediënten Plant & Bean heeft faillissement aan moeten vragen.

De sterke kostenstijgingen in combinatie met regelmatige problemen bij de productie hebben het bedrijf de kop gekost. Foto: Canva

De sterke kostenstijgingen in combinatie met regelmatige problemen bij de productie hebben het bedrijf de kop gekost. Foto: Canva

De Britse fabrikant van plantaardige vleesalternatieven en -ingrediënten Plant & Bean heeft faillissement aan moeten vragen. De sterke kostenstijgingen in combinatie met regelmatige problemen bij de productie hebben het bedrijf de kop gekost, aldus een verklaring van de bewindsvoerders.

Plant & Bean is al een jaar of twintig actief met plantaardige eiwitten en levert onder meer aan Quorn en Princes. Dit was eerst als dochterbedrijf van Brecks Foods en sinds 2019 zelfstandig. Het bedrijf kondigde in 2020 nog aan de grootste fabriek voor plantaardige producten in Europa te willen bouwen.

Grote druk kostenstijgingen

‘’Bedrijven in de foodsector, en vooral die in hoogst concurrerende subsectoren als alternatieve eiwitten, staan momenteel onder grote druk nu de kostenstijgingen grote gevolgen hebben voor de winstgevendheid,” aldus directeur James Clark van bewindvoerder Interpath Advisory. Hij onderzoekt samen met alle betrokkenen of er nog een koper voor het bedrijf gevonden kan worden.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin