Doorgaan naar artikel

Britse foodsector bezorgd om corona-maatregelen

Britse premier Boris Johnson. Foto: ANP

Britse premier Boris Johnson. Foto: ANP

De Britse horeca moet al om 22.00 uur dicht. Dat heeft premier Boris Johnson verordonneerd als één van de maatregelen om het coronavirus te beteugelen.

Leveranciers, onder meer van verse en diepvries-voedingsmiddelen, vrezen dat hun omzet verder onder druk zet. Londen heeft de horeca de laatste tijd gesteund met een Eat Out Help Out-regeling waarbij de overheid de helft van de rekening – tot een maximum bedrag – terugbetaalde. Aan die regeling, waar miljoenen Britten gebruik van hebben gemaakt, is nu echter een eind gekomen. Vanwege de sterke stijging van het aantal besmettingen heeft Johnson juist een verscherping van de restricties aangekondigd.

‘Fatale klap’

Richard Harris, directeur van de British Frozen Food Federation: “We maken ons ernstig zorgen over die leden die aan de horeca en foodservice leveren. Velen hadden al moeite het hoofd boven water te houden. Eat Out Help Out heeft inderdaad geholpen, maar de nieuwe beperkingen kunnen voor sommige bedrijven de fatale klap zijn.”

Veel pubs en restaurants kunnen met deze regels niet winstgevend draaien

Directeur Ian Wright van de Food and Drinks Federation voegt daaraan toe: “Veel pubs en restaurants kunnen met deze regels niet winstgevend draaien en zullen de deuren sluiten. Dat heeft ernstige gevolgen voor de bedrijven die hen beleveren. We hopen dat de regeling de loonregelingen verlengd, zodat er nog enig soelaas is.”

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin