Skip to content

Britse Meatless Farm gaat samenwerken met Van Loon

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Eiwittransitie
Foto: Marcel Molle

Foto: Marcel Molle

De Britse producent van vleesvervangers Meatless Farm gaat voor de productie samenwerken met Van Loon Group.

Dat bevestigt een woordvoerder van Van Loon na berichten in diverse media tegenover Food&Agribusiness. In de nieuwe fabriek van Van Loon in Almere maakt Meatless Farm gebruik van een deel van de productiecapaciteit. Volgens de woordvoerder produceerde Meatless Farm al in Nederland, maar breidt het bedrijf nu de productie uit met een capaciteit van 9.000 ton per jaar. Dat is een opschaling van zo’n 25%.

Afzet op Europese opschalen

Met de uitbreiding hoop Meatless Farm de afzet op de Europese markt te kunnen opschalen. De woordvoerder kon niet zeggen of de nieuwe fabriek van Van Loon gebouwd is in samenspraak met Meatless Farm en of Meatless Farm mede-eigenaar is van de fabriek. Meatless Farm was niet bereikbaar voor reactie.

Gesprekken

Sinds 1 mei zijn de vegaburgers- en worsten van Meatless Farm in Nederland verkrijgbaar bij groothandel Sligro en eerder al via enkele online platforms. Meatless Farm voert nu gesprekken met ‘de bekende Nederlandse supermarktketens’ om zijn producten ook daar te verkopen. Vorig jaar koos het Britse bedrijf ervoor zijn hoofdkantoor in Amsterdam te vestigen.

Belangrijke markt voor toekomstige voedselproducten

Topman Morten Toft Bech van Meatless Farm zegt voor Nederland te hebben gekozen, omdat dit een belangrijke markt is voor toekomstige voedselproducten. Voedingstrends beginnen volgens hem vaak in rijkere landen. “De Nederlandse markt is al redelijk ontwikkeld, maar wij denken dat Nederlandse consumenten liever iets kopen van een Europees merk zoals wij dan van een Amerikaans.” Daarmee doelt Bech onder andere op Beyond Meat, dat in al in schappen van Nederlandse supermarkten ligt.

Medeauteur: ANP

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin