Doorgaan naar artikel

Britse melkprijzen zetten daling in

Britse melkprijzen

Foto: Canva

De gemiddeld melkprijs in het Verenigd Koninkrijk lag in februari met omgerekend 54,5 cent per liter 2,3% lager dan in de voorafgaande maand.

De begin dit jaar ingezette daling zet daarmee ook in het Verenigd Koninkrijk door. Die melkprijs voor februari was nog altijd wel 33% hoger dan in dezelfde maand vorig jaar, meldt het plattelandsministerie Defra.

Al eerder waarschuwden zuivelanalisten in het Verenigd Koninkrijk voor een sterke daling van de melkprijzen. Voor leveringen in de maand mei hebben vrijwel alle grote verwerkers, waaronder Müller, Saputo en Glanbia, al een verdere verlaging aangekondigd. Bij Müller, de op één na grootste melkverwerker, loopt die daling op tot 2,2 cent per liter.

De Britse melkproductie kwam in februari met 1,151 miljard liter ook al 7,6% lager uit dan in januari maar nog 2,2% hoger dan een jaar eerder. De Britse melkproductie bereikte in april 2022 een piek met bijna 1,4 miljard liter maar is sindsdien, met enkele korte oplevingen, sterk teruggelopen. Defra meldt verder dat het gemiddelde botervetgehalte in februari uitkwam op 4,31% en het eiwitgehalte op 3,38%.

Beheer
WP Admin