Doorgaan naar artikel

Britse regering betaalt helft restaurantnota

Britse pub tijdens de lockdown. - Foto: ANP

Britse pub tijdens de lockdown. - Foto: ANP

De Britse regering betaalt de komende tijd de helft van de restaurantrekening – tot een bedrag van € 11 per persoon – om de horecasector te steunen bij het herstel van de coronaklappen.

De ‘subsidie’ geldt alleen van maandag tot en met woensdag in de maand augustus. Minister van financiën Rishi Sunak heeft bovendien de BTW voor de horeca, hotels en aanverwante bedrijven tot volgend jaar maart verlaagd van 20 naar 5%.

Steunpakket

De regeling maakt deel uit van een steunpakket van € 33 miljard dat Sunak in het parlement heeft onthuld. Hij noemt de horeca subsidie ‘eat out to help out’. De minister belooft dat aan de steunregeling deelnemende restaurants en pubs binnen een week na het insturen van de rekeningen hun geld overgemaakt krijgen. Verder krijgen Britse bedrijven die werknemers die tijdelijk in de ww zitten terugnemen, een overheidsbijdrage van € 1.100 per man.

Massa-ontslagen

De laatste weken kondigen Britse restaurant- en broodjesketens aan de lopende band massa-ontslagen aan. Begin deze week kwam de broodjeszak Pret-a-Manger met het bericht dat er 30 vestigingen dicht gaan en in totaal 1.000 banen verdwijnen. Een paar dagen daarvoor kondigde de eigenaar van twee horecaketens het schrappen van 5.000 banen aan. Daarnaast hebben tientallen plaatselijke pubs de deuren na de ‘lockdown’ definitief gesloten.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin