Doorgaan naar artikel

Britse supermarkten doen voeding op rantsoen

Foto: ANP

Foto: ANP

Vrijwel alle grote Britse supermarkten hebben rantsoenen ingesteld voor niet-bederfelijke voedingswaren als pasta, rijst of blikken bonen.

Dat gebeurde nadat vooral zondag 8 maart de winkels in korte tijd werden leeggehaald door hamsterende klanten die bang zijn voor de gevolgen van het coronavirus. De rantsoenering geldt nadrukkelijk ook voor online-kopen omdat Britten langs die weg alsnog proberen in te slaan.

Bij marktleider Tesco mogen klanten voorlopig maximaal 5 pakken pasta, rijst of houdbare melk meenemen. In sommige winkels geldt dat ook voor blikken bonen. Toiletpapier en handgel hoeven meestal niet op rantsoen omdat dat toch al uitverkocht is. Asda neemt eenzelfde maatregel maar daar is huismerk rijst inmiddels niet meer voorradig. Sainsbury’s zal 9 maart beslissen of er rantsoenen worden ingevoerd.

Reactie op hamsterwoede

De Britse regering heeft, buiten het normale crisisoverleg, een spoedvergadering belegd met de directie van de supermarkten om te praten over de hamsterwoede en de reactie daarop. De winkelbedrijven zelf zoeken ook naar alternatieve aanvoer van tomaten en andere verse producten waarvan de levering vanuit Italië problemen op begint te leveren.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin