Skip to content

Britse teler wil eiwit winnen uit kool

De Britse groenteteler Naylor Farms wil een fabriek bouwen om plantaardig eiwit te winnen uit kool.

Het Britse Naylor Farms wil plantaardig eiwit winnen uit kool. - Foto: Canva

Het Britse Naylor Farms wil plantaardig eiwit winnen uit kool. - Foto: Canva

De Britse groenteteler Naylor Farms wil in Spalding een fabriek bouwen om plantaardig eiwit te winnen uit kool.

Het bedrijf heeft de nodige vergunningen voor het project aangevraagd en denkt dat de fabriek werk kan bieden aan 150 mensen.

Naylor is één van de oudste telers van groente, aardappelen en andere producten in Engeland met een productie van rond de 2.000 ton per week. Het bedrijf is gevestigd in de belangrijkste groenteregio Lincolnshire. Naylor Nutrition heeft een koud extractieproces ontwikkeld en daarvoor inmiddels patent aangevraagd. Bij dat proces worden zowel hele kolen als afsnijdsel gebruikt. De fabriek waarin eiwit uit kool wordt gehaald, zou de eerste in de wereld zijn.

Hele oogst kool omzetten

“Het is altijd al onze ambitie om onze hele kolenoogst te gebruiken en die om te zetten in een voedzaam en duurzaam voedingsproduct”, zegt CEO Simon Naylor. “We hebben veel tijd gestoken in deze ontwikkeling die gebruikt kan worden voor een reeks producten en ingrediënten. Er is een groeiende vraag naar plantaardig in de wereld. Om daaraan te voldoen moeten we gewassen telen die voordelen bieden, zonder de negatieve aspecten van bijvoorbeeld soja.”

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin