Britse varkensstapel op recordniveau

De Britse varkensstapel telde op 1 december vorig jaar 4,7 miljoen dieren. Dat is 2% meer dan een jaar eerder en het hoogste niveau sinds 2003.

Dat meldt het varkensschap AHDB Pork op basis van de landbouwtelling van het plattelandsministerie Defra. “Het is altijd belangrijk om de cijfers van de telling voorzichtig te behandelen. De trend leidt niet altijd tot hogere slachtcijfers. Gezien de betere winstgevendheid in 2019 verwachten we echter wel dat de varkensstapel aan het toenemen is”, aldus analist Bethan Wilkins. “De slacht lag tussen december en februari al 6% hoger vergeleken met een jaar eerder. Daaruit zou je af kunnen leiden dat de varkensstapel zelfs nog sterker toeneemt dan de landbouwtelling lijkt aan te geven.”

Problemen rond productiviteit

De productiviteit is in de Britse varkenshouderij de laatste maanden niet verder toegenomen, voegt Wilkins daar aan toe. ‘’We krijgen ook verhalen over problemen rond die productiviteit. Je mag dus aannemen dat de hogere slacht voortkomt uit een grotere varkensstapel. De productie van varkensvoer neemt ook toe wat nog eens een extra indicatie geeft.”

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.