Skip to content

Britse supermarkten verlagen prijs voor melk

Nagenoeg alle grote Britse supermarkten hebben de prijs voor melk verlaagd.

Britse supermarkten melk

e verlaging is ingezet door marktleider Tesco, dat stelt dat de inkoopkosten voor melk gestaag zijn gedaald. Foto: Canva

Nagenoeg alle grote Britse supermarkten hebben de prijs voor melk verlaagd.

Gemiddeld bedraagt de verlaging een kleine 10 eurocent per liter, waarmee melk in veel winkels nu € 1,60 per liter kost. Dat is echter nog altijd bijna twee keer zoveel als in het laatste pre-coronajaar 2019.

Inkoopkosten voor melk gedaald

De verlaging is ingezet door marktleider Tesco, dat stelt dat de inkoopkosten voor melk gestaag zijn gedaald. Ook de tweede supermarkt, Asda, spreekt van ‘een snelle reactie onzerzijds nu de markt voor zuivelgrondstoffen versoepelt’. Na het voorbeeld van de twee grootste supermarkten hebben ook Aldi en Lidl melk in de winkels goedkoper gemaakt.

Boerenbestuurder Arthur Fearnell van de Britse tak van Arla waarschuwt bij de BBC dat de vraag naar melk en zuivel ondanks de prijsverlagingen blijft dalen: “Sommige prijzen voor zuivel laten vroege tekenen van een verlaging zien, maar de ernst van de huidige koopkrachtcrisis en het wisselvallige economische klimaat blijven de consumentenvraag voor zowel gangbare als biologische melk negatief beïnvloeden.”

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin