Skip to content

Britten in actie tegen invoer varkensvlees

Updated on:
Handel
Nieuws
Om het tij te keren is de NPA gestart met een campagne #MakeitBritishPork. Foto: Canva

Om het tij te keren is de NPA gestart met een campagne #MakeitBritishPork. Foto: Canva

De Britse National Pig Association (NPA) is in actie gekomen tegen de toenemende invoer van goedkoop varkensvlees uit Spanje, Duitsland en België. De NPA dringt er bij de consument op aan toch vooral Brits vlees te kopen.

De varkensprijzen zijn in het Verenigd Koninkrijk veel stabieler gebleven dan in andere Europese landen, meldt de NPA. Dat komt doordat er elders meer verstoring was in de verwerkende industrie door coronabesmettingen. Bovendien kostte het de varkensindustrie in andere landen volgens de Britten meer moeite om om te schakelen van de horeca en foodservice naar de consumentenmarkt.

Traditionele Britse producten in de steek laten

“Dat alles leidt tot een stroom van goede varkensvleesproducten op de Britse markt. Onze zorg is dat slagers, die hun populariteit opeens omhoog zien schieten nu mensen gedurende de coronacrisis hun plaatselijke ondernemer willen steunen, in de verleiding komen om goedkoper vlees in de kopen via de groothandel en hun traditionele Britse producten in de steek laten”, zegt directeur Zoe Davies. Ook online doen groothandelaren uitstekende zaken door aanbiedingen met goedkoop vlees op sociale media. “Supermarkten zouden ook elders in kunnen kopen, maar dat is veel makkelijker te achterhalen.”

Campagne voor Britse varkenssector

Om het tij te keren is de NPA gestart met een campagne #MakeitBritishPork. “We willen de consument bewust maken dat ze de herkomst van wat ze kopen checken en er zeker van zijn dat het Brits is. In deze tijd van grote onzekerheid op de markt verwachten we dat de hele keten de Britse varkenssector steunt.” De NPA vraagt haar leden de boodschap te verspreiden via hun sociale mediakanalen. Ook kunnen ze op die manier plaatselijke slagers die wel Brits verkopen ondersteunen.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin