Britten kopen massaal kalkoen voor kerst

06-10-2021 | |
Foto: Dinendra Haria/LNP/Shutterstock
Foto: Dinendra Haria/LNP/Shutterstock

Britten kopen massaal diepvrieskalkoenen voor kerst om eventuele tekorten voor te zijn.

Alleen al Aldi UK verkoopt momenteel 1.500 ‘turkey crowns’, ofwel kalkoenen zonder de poten per dag, in haar Britse filialen. Bij online supermarkt Orcado zijn alle bestelmogelijkheden voor ver voor kerst volgeboekt, terwijl concurrent Waitrose al 120.000 reserveringen voor een ‘slot’ heeft genoteerd.

Personeelstekort

Veel Britse winkels hebben te kampen met lege vakken, met name voor vlees, maar ook voor groente en fruit, door het tekort aan slachters, slagers, plukkers en ook vrachtautochauffeurs. Veel bedrijven waarschuwen dat het de komende tijd eerder slechter dan beter zal worden. Veel gezinnen proberen zich daarom in te dekken door nu al zo veel mogelijk voor de kersttafel in te kopen. Ook is er in het hele land een ‘run’ op kerstcadeaus, die uitverkocht dreigen te raken door de chaos in de internationale transportwereld. Kerst is des te belangrijker nadat familiefeesten vorig jaar wegens corona niet door mochten gaan.

Reactie Johnson

Premier Johnson werpt alle verantwoordelijkheid voor de crisis van zich af. Hij stelt dat het bedrijfsleven de lonen moet verhogen om banen, zoals in de vleesverwerkende industrie of in het transport, aantrekkelijker te maken voor de Britten zelf. Johnson denkt dat de crisis ook een tijdelijk verschijnsel is en dat het land zich in een overgangsperiode na Brexit bevindt.

Lees meer over brexit en de gevolgen voor de agrifoodhandel op deze themapagina

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur
Meer over


Beheer