Skip to content

Britten willen slachterijen waar mogelijk open houden

Foto: Koos Groenwold

Foto: Koos Groenwold

Hoewel verdere sluitingen van Britse slachterijen en vleesverwerkende fabrieken wegens een corona-uitbraak niet kunnen worden uitgesloten, neemt de sector alle mogelijke maatregelen om verdere verstoringen te voorkomen.

Van veehouders wordt daarbij verwacht dat ze zich strikt aan de afgesproken levertijden houden, zodat de productie volgens planning door kan gaan. In de afgelopen maanden zijn in het VK herhaaldelijk vleesbedrijven tijdelijk dicht gegaan, omdat er een cluster coronabesmettingen was geconstateerd. Om dat te voorkomen laten ze nu hun personeel waar mogelijk in afzonderlijke ‘bubbles’ werken, zodat één of enkele besmettingen niet direct hoeven te leiden tot sluiting van het hele bedrijf.

Tijdige leveringen nodig

Maar wel begint de sector gevolgen te ondervinden van het steeds meer inzetten van track-and-tracing om verdere verspreiding van corona te voorkomen. Directeur Nick Allen van de British Meat Processors Association: “Dat is natuurlijk een goed ding, maar het verhoogt wel de druk op de bedrijven omdat steeds meer werknemers in quarantaine thuis moeten blijven. Ik roep boeren dan ook op om voortdurend contact te houden met de vleesfabriek, en begrip te hebben voor de veranderingen die ze soms moeten doorvoeren. De fabrieken hebben vooral nu tijdige leveringen nodig en ook binnen te krijgen waar ze op gerekend hadden. Het is nu veel moeilijker om dieren te accepteren die niet aan de specificaties voldoen of ze te laat of te vroeg te ontvangen.”

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin