Skip to content

Britten zitten zonder kip door vertrek werknemers Oekraïne

In het Verenigd Koninkrijk doet zich een toenemend tekort voor aan kip.

Updated on:
Nieuws
Food
Britse cateringbedrijven waarschuwen dat ze door de voortdurend stijgende kosten binnenkort mogelijk geen school-lunches meer kunnen leveren. - Foto: Ben Birchall premium

Britse cateringbedrijven waarschuwen dat ze door de voortdurend stijgende kosten binnenkort mogelijk geen school-lunches meer kunnen leveren. - Foto: Ben Birchall

In het Verenigd Koninkrijk doet zich een toenemend tekort voor aan kip. Een deel van die kip wordt aangevoerd vanuit Polen maar daar zijn veel Oekraïense werknemers vertrokken naar het front. Ook moet Polen miljoenen vluchtelingen uit Oekraïne van voedsel zien te voorzien.

Het probleem doet zich op dit moment acuut voor met maaltijden in ziekenhuizen en gevangenissen maar ook schoollunches, meldt de Daily Telegraph. Britse kinderen krijgen meestal een gratis warme lunch op school, waarbij kip of kipnuggets vaak op het menu staan. Een groot deel van die kip is afkomstig uit Polen, meldt de krant. Het grootste kipbedrijf van Engeland, 2 Sisters Food Group, heeft via haar Nederlandse dochter Storteboom ook twee fabrieken in de buurt van Poznan. Of die kip van Storteboom uitsluitend naar het Britse moederbedrijf gaat of ook in Nederland zelf wordt geleverd, is niet bekend.

School-lunches

Britse cateringbedrijven waarschuwen dat ze door de voortdurend stijgende kosten binnenkort mogelijk geen school-lunches meer kunnen leveren. Dat komt mede omdat die maaltijden dienen te voldoen aan door de regering vastgestelde hoge voedingseisen. Dat zou voor veel gezinnen het probleem van de stijgende kosten van levensonderhoud nog ernstiger maken, denkt The Telegraph.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin