Skip to content

Bruine bonen met label PlanetProof op de markt

Updated on:
Akkerbouw
Nieuws
Oogst van bruine bonen. - Foto: Henk Riswick

Oogst van bruine bonen. - Foto: Henk Riswick

In dit artikel

De norm voor de hoeveelheid actieve stof die in de teelt van PlanetProof bruine bonen gebruikt mag worden, is verruimd. Dat betekent dat er nu bruine bonen onder het PlanetProof-label geteeld kunnen worden en op de markt komen.

De norm voor de hoeveelheid actieve stof die in de teelt van PlanetProof-bruine bonen gebruikt mag worden, is verruimd. Coöperatie CZAV heeft bij de Stichting Milieukeur (SMK), de houder van het On the way to Planet Proof-schema, het verzoek ingediend om de actieve stofnorm van bruine bonen te verruimen. Deze is voor teeltjaar 2021 verruimd van 2,0 naar 2,5 kilo per hectare.

Teeltschema‘s

Het verzoek is ingediend op basis van teeltschema’s die door telers en adviseurs zijn opgesteld. Naast de hoeveelheid actieve stof is ook gekeken naar het totaal aan milieubelastingspunten (mbp).

HAK

Deze verruiming betekent dat er nu bruine bonen onder het PlanetProof-label geteeld kunnen worden en op de markt komen. HAK brengt met ingang van oogst 2021 alleen nog bruine bonen onder het PlanetProof-label op de markt.

Snel delen

Afbeelding
Luuk Meijering

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin