Doorgaan naar artikel

Budget van € 10 miljoen voor ZuivelNL in 2022

ZuivelNL heeft in 2022 een begroting van ruim € 10 miljoen.

Geüpdatet op:
Business
Nieuws
Hubert Andela, directeur ZuivelNL. - Foto: Roel Dijkstra premium

Hubert Andela, directeur ZuivelNL. - Foto: Roel Dijkstra

Brancheorganisatie ZuivelNL van de Nederlandse zuivelsector heeft in 2022 een begroting van ruim € 10 miljoen.

Dat is ruim € 3 miljoen meer dan het lastenniveau in 2021. Dit jaar is een flink bezuiniging doorgevoerd, daardoor is de algemene reserve weer positief eind 2021. Eind vorig jaar was dat nog negatief. De focus van het budget ligt in 2022 op de thema’s Onderzoek & Innovatie, Diergezondheid & Dierenwelzijn, Voedselveiligheid & Duurzaamheid. Voor deze 3 thema’s is ruim € 4,2 miljoen in de begroting opgenomen. Een vijfde van het totale budget is bestemd voor de algemene kosten van ZuivelNL (bestuur, vereniging, personeel en kantoor).

Doorlopende projecten

Het grootste deel van het onderzoeksbudget voor Onderzoek & Ontwikkeling (€ 2 miljoen in 2022) wordt besteed aan doorlopende projecten. Directeur Hubert Andela: “Het budget voor Onderzoek & Innovatie is nog niet helemaal op peil, maar het gaat gelukkig weer in de richting van het investeringsniveau dat vóór 2021 gebruikelijk was.”

Voor de doorontwikkeling van de Koemonitor is voor 2022 een bedrag van € 935.000 opgenomen. Dit project gaat in 2022 van start.

Henk Bleker in bestuur

Tijdens de vergadering waarin de begroting is goedgekeurd, is tevens oud-staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker benoemd als bestuurslid. Bleker is interim-voorzitter van de Nederlandse Melkveehoudersvakbond NMV en opvolger van Harm Wiegersma in het bestuur. Wil Meulenbroeks van LTO Melkveehouderij is opnieuw benoemd in het bestuur voor een termijn van 2 jaar.

Naast LTO en NMV is de Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO) lid van ZuivelNL als brancheorganisatie. Melkveehouder Arjan Schimmel is onafhankelijk voorzitter.

Snel delen

Wim Esselink
Wim Esselink

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin