Bunge neemt belang van 49% in BZ Group

22-11-2022 | |
Bunge
Foto: ANP

Agroconcern Bunge neemt een belang van 49% in de Franse BZ Group. De rest van de aandelen blijft in handen van de familie Beuzelin.

Beide ondernemingen spreken van een strategische samenwerking. De samenwerking moet nog worden goedgekeurd door betrokken autoriteiten.

3 divisies BZ Group

De BZ Group, gevestigd in Normandië, heeft haar activiteiten onderverdeeld in 3 divisies. Zo koopt de onderneming product aan van zo’n 1.500 boeren. Het gaat jaarlijks naar eigen zeggen om een volume van rond de 575.000 ton. Ook handelt het bedrijf in granen, oliezaden en peulvruchten afkomstig van bedrijven in het noordwesten van Franrijk. De BZ Group beschikt voor export over een eigen graanterminal in de haven van Rouen.

Bunge versterkt netwerk

Bunge en de BZ Group werken al vele jaren samen. De beslissing om de expertise van BZ op de Franse markt te combineren met het wereldwijde bereik van Bunge is volgens het agroconcern een natuurlijke evolutie van deze langdurige relatie. De samenwerking biedt Bunge de mogelijkheid zijn wereldwijde netwerk te versterken en klanten een breder portfolio te bieden. Ook liggen er mogelijkheden om de graanterminal van de BZ Group in Rouen te vergroten.

Willem Veldman
Jan Willem Veldman Redacteur
Meer over


Beheer