C&A-familie koopt ontwikkelaar glastuinbouw

12-01 | |
AppHarvest's Morehead is een hightech project van 24 hectare van ontwikkelaar Dalsem in de Amerikaanse staat Kentucky. Foto: Dalsem
AppHarvest's Morehead is een hightech project van 24 hectare van ontwikkelaar Dalsem in de Amerikaanse staat Kentucky. Foto: Dalsem

Ontwikkelaar van glastuinbouwprojecten Dalsem komt in Zwitserse handen.

Investeringsmaatschappij Cofra-Holding van de C&A-familie Brenninkmeijer neemt de onderneming in zijn geheel over. Cofra is niet alleen de holding waarin de C&A-activiteiten zijn ondergebracht, het is bovendien actief op het gebied van duurzame energie, vermogensbeheer en vastgoedbeleggingen.

Portefeuille spreiden

Voor Cofra betekent de overname een verdere investering in duurzame voedselsystemen. Ook past de overname in de strategie om de portefeuille beter te spreiden. Eerder kocht Cofra de uitbater van zonneparken Sunrock. In 2021 investeerde Cofra in het Schotse bedrijf Intelligent Growth Solutions (IGS), dat relatief jonge bedrijf is actief in de ontwikkeling van vertical farming.

Glastuinbouwprojecten

Dalsem is over de hele wereld actief met het ontwikkelen en realiseren van complete hightech glastuinbouwprojecten. Het bedrijf in Den Hoorn in het tuinbouwgebied Westland wordt ingelijfd als de gebruikelijke goedkeuringen daarvoor binnen zijn. Jan Peter Dalsem blijft na de overname aan als algemeen directeur van Dalsem.

Dalsem werd opgericht in 1932. Het familiebedrijf wordt inmiddels geleid door de derde generatie. Het bedrijf heeft als doel de ontwikkeling van energiezuinigere, lokale systemen voor de productie van voedsel te ondersteunen. Financiƫle details van de transactie werden niet bekendgemaakt.

Esselink
Wim Esselink Voormalig redacteur


Beheer