Skip to content

Calon treedt af vanwege onvoldoende draagvlak

Updated on:
Nationale politiek & beleid
Nieuws
Foto: ANP

Foto: ANP

Marc Calon treedt terug als voorzitter van LTO Nederland, omdat er “onvoldoende draagvlak bij een deel van de achterban is”.

Dat maakt de grootste boerenbelangenbehartiger woensdagochtend 13 mei bekend. In een persbericht laat Calon optekenen dat hij vindt dat een voorzitter alleen effectief kan werken met volledig draagvlak van de leden. Dat dit niet altijd het geval is, is voor Calon reden om niet aan een nieuwe termijn als voorzitter te beginnen en per direct op te stappen. “Ik neem afscheid met pijn in het hart. Ik heb me de afgelopen 3,5 jaar vol passie ingezet voor de belangen van boeren en tuinders,” schrijft hij.

Op zoek naar opvolger

Vicevoorzitter van de landelijke organisatie Wim Bens spreekt in het persbericht zijn waardering uit voor het werk van Calon. Calons voorzitterstermijn liep eigenlijk tot 31 december van dit jaar. Het bestuur van LTO Nederland gaat op zoek naar een opvolger. Tot er een nieuwe voorzitter is, nemen de overige leden van het bestuur van LTO Nederland, Dirk Bruins, Wim Bens en Léon Faassen samen met de algemeen directeur de taken van de voorzitter over.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin