Doorgaan naar artikel

Canada steunt export koolzaad

Foto: Mark Pasveer

Foto: Mark Pasveer

De Canadese overheid ondersteunt de exportactiviteiten van brancheorganisatie Canola Council of Canada.

Landbouwminister Marie-Claude Bibeau heeft € 1,25 miljoen aan steun toegezegd voor het AgriMarketing-programma van de ketenorganisatie.

Meer exporteren

De Canadese koolzaadproducenten en verwerkers zijn voor 90% afhankelijk van de export. In de komende jaren wil de Canadese koolzaadsector de export uitbreiden naar een hoeveelheid van 26 miljoen ton in 2025. Dat past in de overheidsstrategie die mikt op een toename van de exportwaarde van agrarische producten en voedingsmiddelen naar 75 miljard Canadese dollars (ruim € 52 miljard) in 2025.

Export naar Azië en Verenigde Staten bevorderen

Canada is ’s werelds grootste koolzaadexporteur. De Canadese overheid wil de sector wel helpen om de positie vast te houden en zo mogelijk verder uit te bouwen. Het toegezegde geld wordt vooral gebruikt om de export naar Azië en de Verenigde Staten te bevorderen. In Azië wordt ook geprobeerd om nieuwe markten voor koolzaad te vinden.

Canada telt 43.000 boeren die koolzaad telen. Het gewas wordt voornamelijk verbouwd in de westelijke provincies Alberta, Saskatchewan en Manitoba.

Beheer
WP Admin