Doorgaan naar artikel

Canadees winkelbedrijf wil Carrefour overnemen

Foto: ANP

Foto: ANP

Het Franse supermarktbedrijf Carrefour is benaderd door de collega’s van het Canadese Alimentation Couche-Tard Group over een mogelijke overname of fusie.

Beide bedrijven hebben dat in een tweeregelig bericht bevestigd. Daarbij stellen ze dat de gesprekken zich nog in een erg vroegtijdig stadium bevinden. Carrefour is één van de grootste supermarktbedrijven ter wereld met 12.300 vestigingen in meer dan dertig landen. In 2019 draaide de onderneming een jaaromzet van € 80,7 miljard. Carrefour is behalve in Frankrijk, België en Spanje ook aanwezig in Polen, Italië en Roemenië en is verder ook sterk in Zuid-Amerika en Taiwan. Het bedrijf heeft haar activiteiten in China echter recent grotendeels afgestoten.

Alimentation Couche-Tard

Alimentation Couche-Tard heeft 7.100 winkels in de Verenigde Staten, 2.100 in Canada en meer dan 2.200 filialen elders in de wereld waaronder Vietnam, Nieuw-Zeeland en Saoedi-Arabië. In Europa is het concern eigenaar van rond de 2.700 Circle-K tankstations in Scandinavië, de Baltische Staten, Oost-Europese landen, Rusland en Ierland.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin