Skip to content

Cargill gaat experimenteren met cacaoteelt in kassen

Cargill gaat samenwerken met technologiebedrijf AeroFarms om cacaobonen in kassen te kweken.

Cacaobonen - Foto: ANP premium

Cacaobonen - Foto: ANP

Agroconcern Cargill gaat samenwerken met technologiebedrijf AeroFarms om cacaobonen in kassen te kweken. Cargill wil zo meer grip krijgen op een stabiele aanvoer van cacaobonen.

AeroFarms is gespecialiseerd in ‘vertical farming’, waarbij gewassen in kassen worden gekweekt onder ideale omstandigheden. Cargill gaat samenwerken met AeroFarms omdat de vraag naar cacaobonen in de wereld groeit, terwijl het aanbod sterk kan schommelen. Meer dan driekwart van alle cacaobonen in de wereld wordt geteeld in West-Afrika. Als het groeiseizoen daar tegen zit, ontstaat snel een tekort omdat het onvoldoende kan worden gecompenseerd door goede opbrengsten elders in de wereld.

Druk op cacaosector

Er staat steeds meer druk op de wereldwijde cacaosector, constateert Niels Boetje, directeur Cargill Cocoa Europe. “Via samenwerking met onderzoeksinstituten, universiteiten en innovatieve bedrijven zoals AeroFarms, werken we aan de verbetering van de productiviteit en veerkracht van de cacaosector. We kijken ernaar uit om onze resultaten te delen met boerencoöperaties in onze cacaoketen om zo een florerende sector te waarborgen voor volgende generaties.”

Cargill en AeroFarms gaan experimenteren met verschillende technologieën in kassen, zoals aerocultuur en hydrocultuur. Ook wordt onderzoek gedaan naar de juiste lichtinval, koolstofdioxidegehalte, irrigatie, voeding, plantruimte en snoeien. Het onderzoek begint in de hoofdvestiging van AeroFarms in Newark in de VS. Later wordt het onderzoek verplaatst naar Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten. Daar bouwt AeroFarms een onderzoeksfaciliteit voor ‘vertical farming’, die in 2022 wordt geopend.

Snel delen

Jan Engwerda
Jan Engwerda

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin