Doorgaan naar artikel

Cargill gaat vleesvervangers produceren

Geüpdatet op:
Nieuws
Eiwittransitie
Foto: ANP

Foto: ANP

Voedingsreus Cargill gaat – net als voorgangers Beyond Meat (BM) en Impossible Foods (IF) – plantaardige hamburgers en andere vleesvervangers produceren. Hiermee gaat Cargill de strijd aan met de verkopen van concurrenten BM en IF in supermarkten, cafetaria’s en restaurants. Dat meldt persbureau Reuters.

Het feit dat nu ook Cargill investeert in de productie van plantaardige producten, benadrukt volgens Reuters de grote wereldwijde vraag naar vleesvervangers. Gezondheidsredenen, zorgen om dierenwelzijn en milieuoverwegingen worden hiervan als voornaamste oorzaak gezien.

Concurrentiepositie

Cargill gaat producten zowel op basis van erwten- als van soja-eiwit maken. “Daarmee hebben we een goede concurrentiepositie ten opzichte van BM en IF. De producten van BM zijn namelijk op basis van erwten, terwijl IF vooral soja gebruikt als alternatief eiwit”, aldus Cargill-teammanager alternatieve eiwitten, Elizabeth Gutschenritter. De Noord-Amerikaanse erwteneiwit-producent Puris is leverancier van zowel Cargill als BM. Cargill maakte reeds bekend dat zij $ 100 miljoen geïnvesteerd hebben in Puris. “Door deze investering waren wij in het voordeel vanwege krapte aan erwten-eiwitten”, aldus de teammangager.

Relatief klein aandeel

Cargill is beter bekend met wereldwijde handel in mais, soja en rundvlees. De afgelopen vijf jaar heeft het bedrijf $ 7 miljard geïnvesteerd in de productie van dierlijke eiwitten. Investeringen in de productie van alternatieve eiwitten zijn volgens Gutschenritter uit te drukken in ‘slechts’ een laag percentage.

Naast Cargill, Beyond Meat en Impossible Foods, gingen ook vleesgiganten Tyson Foods en WH-group’s dochteronderneming Smithfield Foods reeds over op de productie van vleesvervangers en andere plantaardige producten.

Snel delen

Image
Stefan Essink

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin