Skip to content

Cargill investeert in Nederlandse vega start-up

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Eiwittransitie
Foto: AFP

Foto: AFP

Internationaal agri- en foodconcern Cargill investeert in de Nederlandse start-up Bflike. De start-up ontwikkelt technologieën voor de productie van vlees- en visvervangers.

Bflike geeft gepatenteerde technologieën in licentie aan voedselproducenten en retailers voor de productie van vlees- en visvervangers. BfLike heeft onder andere patenten op veganistisch vet en bloed. ‘Deze baanbrekende technologie resulteert in alternatieve producten voor vlees en vis op plantaardige basis die vrijwel niet te onderscheiden zijn van hun dierlijke tegenhangers, met een vergelijkbaar uiterlijk (zowel rauw als gekookt), textuur, mondgevoel, smeltgedrag en kookprestaties’, zo staat in het persbericht. Bedrijven die de technologie van Bflike gaan gebruiken, zouden dat kunnen doen op reguliere, al in gebruik zijnde machines voor de productie van vlees en vleesvervangers. Extra investeringen in nieuwe machines zijn daardoor niet nodig.

Pilotschaal naar commerciële schaal

Door de samenwerking kunnen klanten van Bflike snel opschalen van pilotschaal naar commerciële schaal. Klanten gebruiken daarin eigen productieproces en machines en ingrediënten die door Cargill worden geleverd.

Blue Ocean Xlerator

Cargill investeert in Bflike door een joint venture aan te gaan met Blue Ocean Xlerator (BOX). BOX is een Nederlandse zogenoemde ‘incubator’, een investeerder in start-ups in agri, food en levensmiddelen. BOX zette Bflike op. Bflike is gevestigd in Wageningen.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin