Skip to content

Cargill koopt ingrediëntenproducent Croda

Het Amerikaanse Cargill koopt een groot deel van de ingrediënten-activiteiten van het Britse Croda.

Cargill - Foto: ANP/ Fotobureau Dijkstra premium

Cargill - Foto: ANP/ Fotobureau Dijkstra

Het Amerikaanse voedings- en handelsbedrijf Cargill koopt een groot deel van de ingrediënten-activiteiten van het Britse Croda. Cargill betaalt er € 915 miljoen voor.

Croda produceert ingrediënten voor onder andere consumentenproducten, zoals cosmetica, auto-onderdelen en voedselverpakkingen. Van alle grondstoffen die Croda gebruikt voor de ingrediënten is 67% afkomstig van natuurlijk matariaal. Het energieverbruik bestaat voor 25% uit groene energie. Cargill doet de overname omdat het steeds meer wil omschakelen van chemische naar natuurlijke grondstoffen en de CO2-footprint moet omlaag, meldt het concern. De overname moet nog worden goedgekeurd door de kartelautoriteiten. Cargill en Croda verwachten dat de overeenkomst in de zomer van 2022 kan worden afgerond.

Overeenkomst zorgt voor extra werknemers Cargill

Door de overeenkomst krijgt Cargill wereldwijd bijna 1.000 werknemers er bij en productiefaciliteiten verspreid over Europa en Azië. Croda telt nu nog 5.600 werknemers. Die realiseerden in 2020 een omzet van 1,4 miljard Britse pond (€ 1,7 miljard). Bij Cargill werken 155.000 mensen. Cargille deed recent andere overnames of sloot samenwerkingsverbanden op het gebied van groene grondstoffen, zoals met QORE, NatureWorks, Floratech en Arkema.

Vergroening is een prioriteit voor Cargill, zegt Colleen May, president van de divisie Bioindustrial Business. “We willen onze klanten ondersteunen met innovatieve, op de natuur gebaseerde oplossingen die voordelen opleveren.”

Snel delen

Jan Engwerda
Jan Engwerda

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin