Skip to content

Cargill wil emissies met 30% verlagen

Updated on:
Bedrijven
Nieuws

Cargill wil de uitstoot van emissies met 30% per ton product verminderen voor 2030. Dat meldt het Amerikaans agro-industrieel concern.

Cargill streeft naar het beschermen van natuurlijke hulpbronnen en het verminderen van de milieueffecten. Het handelsbedrijf is actief in zeventig landen. Het bedrijf wil de emissies in alle landen beperken. Eerder maakte Cargill bekend de totale emissies met 10% te willen verlagen.

Integrale keten

Veel klanten van Cargill hebben ook het doel om het klimaatakkoord te steunen. Daar haakt Cargill op deze manier op in. David MacLennan, CEO van het concern zegt dat het voedselsysteem niet stabiel zal blijven zonder gedurfde en beslissende acties. “We zijn vastbesloten om met de hele keten te innoveren”, laat hij weten in het persbericht.

Cargill richt zich onder andere op de integrale keten, beleidsoplossingen voor boeren en het bredere voedselsysteem. Het bedrijf neemt een voorbeeld aan de Noord-Amerikaanse rundvleesindustrie. Deze sector is de laatste jaren al 35% efficiënter te werk gegaan.

Snel delen

Afbeelding
Marleen Purmer

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin