Skip to content

Cateraar Maison van den Boer overgenomen door Brits bedrijf

Cateraar Maison van den Boer is overgenomen door de Britse branchegenoot Compass Group.

Foto: Canva

Foto: Canva

Cateraar Maison van den Boer is overgenomen door de Britse branchegenoot Compass Group.

Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Bij het Brabantse Maison van den Boer werken zo’n honderd mensen en die behouden allemaal hun baan. Ook de naam van het familiebedrijf blijft gewoon bestaan.

Catering grote evenementen

“Alles blijft eigenlijk zoals het is”, zegt een woordvoerster van Compass Group. Het bedrijf is naar eigen zeggen wereldwijd marktleider en actief in 45 landen. Maison van den Boer doet onder meer de catering voor grote evenementen zoals kunstbeurs TEFAF en SAIL.

“Verschillende trends dagen de sector uit en er zullen nieuwe markten worden geopend”, zegt de voormalige mede-eigenaar Sandra van den Boer in een toelichting. Zij blijft als ambassadrice betrokken bij het bedrijf. “Na 116 jaar als zelfstandig familiebedrijf actief te zijn geweest, dragen wij met trots de onderneming over aan Compass Group.”

Coronacrisis

Er gingen al langer geruchten dat Maison van den Boer te koop was. Het bedrijf leed, net als de hele horecasector, zwaar onder de gevolgen van de coronacrisis waardoor de inkomsten grotendeels wegvielen. Toen gingen er ook bij Maison van den Boer veel banen verloren.

Snel delen

Afbeelding
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin