Doorgaan naar artikel

Cateringgigant gaat voedselverspilling tegen

Cateringbedrijf Sodexo Nederland wil voedselverspilling in 2025 gehalveerd hebben.

Geüpdatet op:
Nieuws
Food
Foto: Canva premium

Foto: Canva

In dit artikel

Cateringbedrijf Sodexo Nederland wil voedselverspilling in 2025 gehalveerd hebben.

Het wereldwijd actieve bedrijf heeft als duurzaamheidsdoel om de CO2-uitstoot tenminste met 34% te reduceren. Om hieraan te voldoen, gaat Sodexo Nederland inzetten op het verminderen van voedselverspilling. Door toepassing van een bestelsysteem kunnen de keukens van Sodexo goed inschatten hoeveel maaltijden zij moeten maken. Het bedrijf maakt gebruik van WasteWatch waarmee afgewogen kan worden hoeveel voedsel in de afvalbak verdwijnt. Na de start met deze applicatie is volgens Sodexo al 45% van verspilling voorkomen. Het bedrijf meldt ook dat het door een samenwerking met TooGoodToGo al 1.344 maaltijden gered zijn.

Future 50

Om de CO2-uitstoot te verminderen zet Sodexo ook in op minder dierlijke eiwitten. Het bedrijf zegt dat op dit moment 75% van het maaltijdenaanbod vegetarisch is en daarvan 25% vegan. Wereldwijd bedient Sodexo 100 miljoen consumenten per dag en daarom ziet het een grote rol in het bijdragen aan de eiwittransitie. Samen met Unilever en het Wereld Natuur Fonds (WNF) lanceerde Sodexo de ‘Future 50’ met daarin ingrediënten met een minimale CO2-afdruk, zoals zeewier en spinazie.

Sodexo

Sodexo is een Franse multinational die actief is in 80 landen. De grootste afdeling van het bedrijf is de on-site-services: catering en drank- en snoepautomaten en in de facility-service: onder andere de schoonmaakservice.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin