Centraal Veevoerbureau breidt uit met cijfers België

07-08-2020 | |
Foto: Mark Pasveer
Foto: Mark Pasveer

In de nieuwe Stichting CVB gaan Nederlandse en Belgische voerbedrijven samenwerken op gebied van voederwaardering.

Het CVB (Centraal Veevoerbureau) krijgt data via Wageningen Livestockresearch, maar nu ook vanuit het Belgische Ilvo (Instituut voor Landbouw en Visserij Onderzoek).

De stichting is al in maart opgericht. Sinds juni vallen de CVB-activiteiten, zoals de veevoedertabel en de tabellenboekjes, onder de verantwoordelijkheid van de stichting.

Ook financiële bijdragen aan CVB van Belgische voerbedrijven

Het Centraal Veevoerbureau was voor 2015 een activiteit van het productschap diervoeder (PDV). Na de opheffing van het productschap kwam het CVB terecht onder de brancheorganisatie Federatie Nederlandse Diervoederketen (FND). Tot 2019 werd de CVB activiteit financieel gedragen door alleen de Nederlandse voerbedrijven die zijn aangesloten bij de brancheorganisaties Nevedi, OPNV, MVO, HISFA en VDDN.

Met ingang van 2019 is er echter ook financiële bijdrage vanuit de Belgische voerbedrijven die zijn aangesloten bij de Belgische brancheorganisatie voor premix- en mengvoerbedrijven BFA.

Tot 2019 was Wageningen Livestock Research het enige instituut dat onderzoek uitvoerde voor het CVB. Sinds 2019 draagt Ilvo daar ook in bij.

Prijsinformatie over (grondstoffen van) veevoer vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Hogenkamp
Wijnand Hogenkamp Redacteur
Meer over


Beheer