ChemChina en Sinochem fuseren

Chinese eigenaar Syngenta fuseert met ander Chinees bedrijf. Naam nieuw bedrijf is Syngenta Group.

De Chinese staatsbedrijven ChemChina, eigenaar van Syngenta, en Sinochem fuseren hun agrarische activiteiten. Het nieuwe bedrijf krijgt de naam Syngenta Group. Dat maakten de 2 bedrijven zondag 5 januari bekend. De fusie komt niet uit de lucht vallen. Er werd al een aantal jaren gesproken over een mogelijk samengaan van de bedrijven. Beide bedrijven geven als verklaring voor de overname om de hervorming van de staatsbedrijven verder te brengen en het optimaliseren van beschikbare middelen.

Huidige CEO blijft directeur

ChemChina is sinds 2017 eigenaar van het van oorsprong Zwitserse Syngenta. Er werd toen $ 43 miljoen voor de overname betaald door ChemChina.

De CEO van het huidige Syngenta, Erik Fyrwald, blijft op de positie van directeur bij het nieuwe bedrijf. De huidige directeur van ChemChina’s gewasbeschermingstak Adama, Chen Lichtenstein, wordt financieel directeur.

Beursgang Syngenta

Er zijn ook plannen om Syngenta weer naar de beurs te brengen. Er zouden voorbereidingen zijn om dat in 2020 te doen, zo schreef persbureau Bloomberg vorig jaar. Het bedrijf was beursgenoteerd totdat het werd overgenomen door ChemChina.

Sinochem verkocht in 2017 voor € 2,4 miljoen aan kunstmest, produceerde in 2016 160.000 ton aan gewasbeschermingsmiddelen en had in datzelfde jaar meer dan 43.000 hectare aan land voor zaadveredeling en -productie.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.