China en EU tekenen voor bescherming 100 producten

De EU en China tekenden maandag 14 september een overeenkomst voor de bescherming van 100 Europese geografische aanduidingen in China.

Ook werd er getekend voor de bescherming van 100 Chinese producten in de EU tegen onder andere imitatie. Het gaat onder andere om de Europese producten Feta-kaas, Ierse Whiskey, Roquefort-kaas en Parmaham. Na de ondertekening van de overeenkomst en de goedkeuring van het Europees Parlement, zal deze officieel worden aangenomen door de Europese Raad. De overeenkomst treedt naar verwachting begin 2021 in werking.

Kwaliteit en diversiteit

Binnen vier jaar na de inwerkingtreding zal het toepassingsgebied van de overeenkomst worden uitgebreid tot 175 aanduidingen van beide kanten. China is de derde bestemming voor agrifoodproducten uit de EU en de tweede bestemming van EU-producten waarvan de geografische aanduiding wordt beschermd.

“Producten met Europese geografische aanduidingen staan ​​bekend om hun kwaliteit en diversiteit. Het is belangrijk om ze op EU- en mondiaal niveau te beschermen om hun authenticiteit te waarborgen en hun reputatie te behouden. Deze overeenkomst zal hiertoe bijdragen en tegelijkertijd onze handelsrelatie versterken, wat ten goede komt aan onze agrifoodsector en de consumenten aan beide kanten”, aldus Europees commissaris voor Landbouw en plattelandsontwikkeling Janusz Wojciechowski.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.