Doorgaan naar artikel

Chinees-Nederlands zuivelcentrum gaat op in Jingwa Centre

Het Chinees-Nederlandse zuivelcentrum Sino-Dutch Dairy Development Centre (SDDDC) is begin dit jaar opgegaan in het Jingwa Science & Technology Innovation Centre. Dat meldt FrieslandCampina. De zuivelonderneming blijft de activiteiten net als in eerdere jaren, als een van de partners, financieel steunen.

Geüpdatet op:
Business
Nieuws
Het SDDDC werd eind 2013 opgericht door China Agricultural University (CAU), Wageningen UR en FrieslandCampina. In de loop der jaren groeide het uit tot een samenwerkingsplatform met meerdere Chinese en Nederlandse partners.  - Foto: Boerderij premium

Het SDDDC werd eind 2013 opgericht door China Agricultural University (CAU), Wageningen UR en FrieslandCampina. In de loop der jaren groeide het uit tot een samenwerkingsplatform met meerdere Chinese en Nederlandse partners. - Foto: Boerderij

​Het Chinees-Nederlandse zuivelcentrum Sino-Dutch Dairy Development Centre (SDDDC) is begin dit jaar opgegaan in het Jingwa Science & Technology Innovation Centre. Dat meldt FrieslandCampina. De zuivelonderneming blijft de activiteiten net als in eerdere jaren, als een van de partners, financieel steunen.

Het SDDDC werd eind 2013 opgericht door China Agricultural University (CAU), Wageningen UR en FrieslandCampina. In de loop der jaren groeide het uit tot een samenwerkingsplatform met meerdere Chinese en Nederlandse partners. Doel was in eerste instantie om de kwaliteit en veiligheid van, en daarmee ook het vertrouwen in, Chinese zuivel te verbeteren. Dat is wat FrieslandCampina betreft gelukt. Later kwam er binnen het SDDDC ook steeds meer aandacht voor duurzaamheid.

Voorbeeld voor andere landen

Het zuivelcentrum heeft als voorbeeld gediend voor vergelijkbare, mede door FrieslandCampina, opgezette centra andere landen. Als een van de hoogtepunten voor het SDDDC noemt de woordvoerder van FrieslandCampina, naast koninklijk bezoek in 2015, een webinar dat door 55.000 deelnemers werd gevolgd. Volgens hem heeft de samenwerking binnen het SDDDC geleid tot veel goede contacten, en een schat aan kennis. Deze contacten blijven bestaan en worden voortgezet. De structuur- en naamswijziging heeft dan ook geen gevolgen voor de focus van FrieslandCampina op China als belangrijke afzetmarkt.

China International Dairy Development Centre

De activiteiten van het SDDDC gaan onder de vleugels van het Jingwa-onderzoekscentrum op termijn door onder de naam China International Dairy Development Centre (CIDDC). De bedoeling is verder te bouwen aan een breder internationaal samenwerkings- en ontwikkelingsplatform voor de Chinese zuivelsector. Binnen het Jingwa Centre gaan CAU en Wageningen UR op meerdere terreinen binnen de agrifoodbusiness samenwerken.

Denktank

Volgens Kees de Koning van Wageningen UR, en voorzitter van de stuurgroep en adviesraad van SDDDC, heeft het Chinees-Nederlands zuivelcentrum na een periode van 9 jaar de status van een denktank bereikt. Hij noemt het een mooi voorbeeld van wat je door samenwerking en het bundelen van krachten binnen een sector kunt bereiken.

Jeroen Elfers, Corporate Director Dairy Development & Milkstreams bij FrieslandCampina, vult aan dat hij er het volste vertrouwen in heeft dat het CIDDC het ‘waardevolle’ werk van het SDDDC zal voorzetten. Samenwerkingen als deze zijn volgens hem essentieel om de snelgroeiende wereldbevolking te voeden en tegelijkertijd de planeet te behouden voor volgende generaties.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin