Skip to content

Circa 650 coronagevallen bij Britse vleesbedrijven

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Foto: Joris Telders

Foto: Joris Telders

Het aantal bekende besmettingen met het coronavirus bij Britse vleesbedrijven is opgelopen tot circa 650. Een locatie van 2 Sisters in Anglesey in Wales blijft voorlopig gesloten nadat daar 200 werknemers besmet bleken.

De autoriteiten in Anglesey bekijken nog of er een regionale lockdown nodig is. Bij een vestiging van Kepak in Merthyr Tydfil zijn ook 35 werknemers positief getest, maar is verder geen sluiting overwogen.

Elders in Wales zijn 166 besmettingen vastgesteld onder de ruim 1.000 werknemers van Rowan Foods, een vleesbedrijf dat een aantal grote Britse supermarkten belevert en onderdeel is van foodbedrijf Oscar Mayer. De regionale autoriteiten zijn naarstig bezig met het testen van zo’n 300 werknemers van Rowan die nog niet zijn onderzocht. De locatie van Rowan Foods is echter niet gesloten.

Tulip heeft export stopgezet

Een vleesbedrijf van supermarkt Asda in Cleckheaton met 165 besmettingen op 500 werknemers is na een tijdelijke sluiting en ingrijpende reiniging met een beperkte capaciteit weer aan het werk gegaan. Een vestiging van Tulip in Tipton, waar inmiddels 35 van de 640 werknemers positief zijn getest, is tot nu toe open gebleven. Tulip, onderdeel van het Amerikaanse Pilgrim’s, heeft wel de export van varkensvlees stopgezet.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin