Claas haalt beter resultaat ondanks coronacrisis

17-12-2020 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Claas heeft in het boekjaar 2020 meer omzet gemaakt en meer winst geboekt ondanks de coronacrisis. De omzet kwam voor het eerst uit boven € 4 miljard.

De Duitse fabrikant van landbouwmachines en trekkers haalde groei in Oost-Europa en Rusland, in Duitsland, Frankrijk en andere West-Europese landen bleven de verkopen stabiel. Dat meldt het bedrijf in de jaarcijfers over het boekjaar 2020 dat loopt tot en met 30 september 2020.

Sterkste groei buiten Europa

De sterkste groei behaalde Claas buiten Europa met een plus van 20%, Noord-Amerika was daarvoor de belangrijkste motor. De omzet voor het gehele bedrijf groeide met bijna 4% naar ruim € 4 miljard. De EBITDA ging met bijna 19% omhoog. Het geconsolideerde nettoresultaat steeg ruim 11% naar € 107 miljoen. De uitgaven voor onderzoek en ontwikkelingen bleven met € 237 miljeon vrijwel gelijk aan het vorige boekjaar.

Claas heeft net als andere fabrikanten te maken gehad met negatieve effecten als gevolg van corona, onder meer met enkele weken productiestilstand. “Daarbij heeft onze brede internationale aanwezigheid zijn vruchten afgeworpen”, aldus Thomas Böck, voorzitter van de CLAAS Group Executive Board.

Vooruitzichten stabiel

Het bedrijf sluit negatieve effecten door corona en handelsconflicten niet uit. Maar voor het boekjaar 2021 gaat Claas desondanks uit van een stabiele omzet en winst ten opzichte van vorig jaar.

Esselink
Wim Esselink Voormalig redacteur


Beheer