Claas legt serieproductie in hoofdvestiging stil

23-03-2020 | |
Foto: Michel Velderman
Foto: Michel Velderman

Mechanisatiefabrikant Claas draait deze week de serieproductie in zijn hoofdvestiging in het Duitse Harsewinkel gecontroleerd terug. Daarna wordt de serieproductie tot vooralsnog 17 april 3 weken helemaal stilgelegd. Het concern ziet zich daartoe genoodzaakt wegens de toenemende belemmeringen in de bevoorradingsketen als gevolg van de coronacrisis.

Veel andere Claas-vestigingen in Duitsland en daarbuiten zetten het werk nog voort, maar de productie in Frankrijk is vorige week al teruggeschroefd. “De oogstmachines van Claas zijn systeemrelevant voor de globale voedselvoorziening. Daarom gaat het er nu om de gecontroleerde reductie van de serieproductie sociaal aanvaardbaar vorm te geven en alle krachten voor de direct noodzakelijke activiteiten te bundelen”, legt directietopman Thomas Böck uit.

Goed voorbereid

Volgens Böck is het bedrijf goed voorbereid op de problemen en kan het als familieonderneming op basis van de ervaringen in China, Italië, Frankrijk en andere landen optreden vanuit een positie van kracht. “We willen de markt verder met zoveel mogelijk machines bevoorraden. Een groot en breed aanbod van nieuwe en tweedehands machines bij onze dealers helpt ons daarbij”, gelooft Böck.

Verseput
Wim Verseput Freelance redacteur


Beheer