CNH Industrial sluit fabrieken in Noord- en Zuid-Amerika

31-03-2020 | |
Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

Machinefabrikant CNH Industrial sluit het grootste deel van de fabrieken die landbouwmachines maken in Noord- en Zuid-Amerika, als gevolg van de uitbraak van het coronavirus.

Daarnaast trekt het bedrijf, dat onder andere Case en New Holland maakt, de winstverwachting in voor het lopende jaar. Dat maakte de machinebouwer dinsdag 31 maart bekend.

Operationeel op lage snelheid

CNH Industrial schort het grootste deel van de productieactiviteiten op voor in ieder geval een periode van twee weken. In Noord-Amerika zullen de meeste locaties die componenten maken operationeel blijven op een lagere snelheid. Ook onderdelenmagazijnen en de meeste dealerlocaties blijven open. Dat is ook het geval in Zuid-Amerika.

Productielocaties ook gesloten

Naast fabrieken die landbouwmachines maken, worden ook productielocaties voor bouwmachines, bedrijfsvoertuigen en motoren gesloten. Eerder besloot de machinebouwer het grootste deel van de fabrieken in Europa te sluiten. Reden daarvoor was de verstoringen in de toeleveringsketen, waardoor een efficiënte productie niet mogelijk was.

Financiële impact nog onduidelijk

Het bedrijf trekt de financiële vooruitzichten, die het begin februari presenteerde, in omdat er veel onzekerheid is op de markt als gevolg van een ‘aanzienlijke verslechtering van de macro-economische omgeving’. De impact van deze gebeurtenissen kunnen volgens CNH Industrial impact hebben op de financiële resultaten in 2020, maar het effect kan op dit moment niet goed worden ingeschat door de snelle ontwikkeling van de situatie.

Kloosterman


Beheer