CNH Industrial verhoogt prognose voor 2021

30-07-2021 | |
Foto: Michel Velderman
Foto: Michel Velderman

De resultaten van machinefabrikant CNH Industrial zijn fors verbeterd in het tweede kwartaal van 2021.

De omzet van industriële activiteiten steeg met 65% naar $ 8,5 miljard (€ 7,2 miljard). Alle segmenten van het bedrijf hebben bijgedragen aan de goede prestaties, volgens de kwartaalupdate. De winst voor rente en belastingen komt uit op net geen $ 700 miljoen. Dat was een jaar geleden een verlies van $ 58 miljoen voor de fabrikant van onder meer Case en New Holland-trekkers, Iveco-trucks en machines voor de bouw.

De cijfers over het tweede kwartaal vorig jaar waren fors lager door de impact van corona, vooral in Europa. De omzet daalde toen met ongeveer een kwart.

Prognose omhoog

Voor de tweede helft van het jaar verwacht CNH Industrial dat de verbetering van de resultaten doorzet. Hogere kosten worden meer dan gecompenseerd door hogere prijzen. Voor het hele jaar gaat CNH industrial uit van een omzet die 24 tot 28% hoger uitkomt dan in 2020.

De orderboeken van het bedrijf zijn goed gevuld. In de agrarische tak zijn de orders voor trekkers bijna verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Voor combines is sprake van een verdrievoudiging. De omzet in de agrarische tak steeg met 56% ten opzichte van 2020 en is met $ 4 miljard bijna goed voor de helft van de omzet. De omzet in de andere divisies groeide nog harder. De marges in deze takken zijn wel duidelijk lager dan de bijna 15% in de agrodivisie.

Esselink
Wim Esselink Voormalig redacteur


Beheer