CNH Industrial: vraag naar trekkers EU daalt fors

30-07-2020 | |
Foto: Michel Velderman
Foto: Michel Velderman

Machinefabrikant CNH Industrial zag de vraag naar trekkers en combines flink dalen in Europa.

Gedurende het tweede kwartaal was door de coronacrisis de wereldwijde vraag naar trekkers 1% lager. De vraag naar combines was 12% hoger.

In Europa waren echter stevigere cijfers te zien. De vraag naar trekkers en combines daalde met respectievelijk 25% en 23%. Ook in het eerste kwartaal daalde de vraag naar trekkers en combines al fors.

Omzet agrarische divisie 18% lager vanwege coronavirus

CNH Industrial, het moederbedrijf van onder andere Case en New Holland, maakte afgelopen kwartaal fors minder omzet in zijn agrarische divisie. De omzet daalde met 18% ten opzichte van een jaar eerder tot $ 2,5 miljard. Het bedrijf schrijft de daling toe aan de impact van het coronavirus, die het bedrijf vooral merkte in Europa.

De ebit, het resultaat voor rente en belastingen, daalde nog meer, met 40,5% tot $ 203 miljoen. Er waren lagere inkoopkosten en hogere verkoopprijzen, maar dat werd voor een groot deel tenietgedaan door een kleiner verkocht volume.

Fabrieken van CNH Industrial waren in het tweede kwartaal tijdelijk gesloten vanwege het coronavirus. In mei waren alle locaties weer operationeel.

Bekijk het verloop van de aandelenkoers van CNH en andere bedrijven in de Beursindex

De totale omzet van het bedrijf, dat bijvoorbeeld ook vrachtwagens en machines maakt voor wegenbouw, kwam uit op $ 5,6 miljard: een daling van 26%. Onder de streep bleef een verlies van $ 85 miljoen over.

Kloosterman


Beheer