Skip to content

Coca-Cola investeert $ 650 miljoen in Fairlife-fabriek

The The Coca-Cola Company investeert $ 650 miljoen in een nieuwe zuivelfabriek voor de productie van Fairlife-melkproducten in de staat New York.

Coca-Cola Fairlife-fabriek premium

Fairlife maakte begin vorig jaar bekend voor het eerst de grens van $ 1 miljard omzet in Amerikaanse supermarkten te hebben doorbroken. Foto: Fairlife

The The Coca-Cola Company investeert $ 650 miljoen (€ 594 miljoen) in een nieuwe zuivelfabriek voor de productie van Fairlife-melkproducten in de staat New York.

Als locatie is gekozen voor Webster, een buitenwijk van het aan het Ontariomeer gelegen Rochester. Dat heeft de gouverneur van de staat, Kathy Hochul, bekendgemaakt.

Bouw nieuwe Fairlife-fabriek

Naar verwachting, en afhankelijk van de juiste goedkeuringen, start de bouw deze herfst en gaat de fabriek eind 2025 in productie. Hochul noemt de zuivelindustrie in New York een cruciale economische motor voor de staat. De nieuwe Fairlife-fabriek, die wordt gebouwd op een terrein van bijna 7 hectare groot, is uiteindelijk goed voor 250 nieuwe banen. De concurrentie met andere staten, wat betreft het binnenhalen van Coca-Cola, was volgens haar groot. Uit het persbericht wordt duidelijk dat Coca-cola kan rekenen op tientallen miljoenen subsidie om de bouw van de zuivelfabriek mogelijk te maken.

Vraag naar Fairlife-melkproducten ongekend hoog

De vraag naar Fairlife-melkproducten is volgens Fairlife-CEO Tim Doelman ongekend hoog. Fairlife maakte begin vorig jaar bekend voor het eerst de grens van $ 1 miljard omzet in Amerikaanse supermarkten te hebben doorbroken. De nieuwe productiefaciliteit moet helpen om aan de toegenomen vraag te voldoen. De nieuwe fabriek is goed voor de dagelijkse verwerking van ruim 2 miljoen kilo melk. New York is de op vier na grootste zuivelstaat in de VS. De 3.500 melkveebedrijven in de staat zijn goed voor een jaarlijkse melkproductie van een kleine 7 miljard kilo melk.

Patent op een filtratieproces

Fairlife werd in 2012 opgericht als joint-venture met zuivelcoöperatie Select Milk Producers. De onderneming heeft een patent op een filtratieproces waardoor het melkproducten kan verkopen die 50% meer eiwit en 50% minder suiker dan reguliere melk bevatten. Het bedrijf zet vooral in op de productie van zuivel ‘met toegevoegde waarde’, ofwel het duurdere segment. Naast melk gaat het om producten als eiwit- en maaltijdshakes.

Begin 2020 kreeg de Coca-Cola Company alle aandelen in handen. Select Milk Producers was tot dat moment goed voor 57,5% van de aandelen. De producten zijn tot nu toe verkrijgbaar in de VS, Canada en China. In China is sprake van een joint-venture met de Chinese zuivelgigant Mengniu.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin