Doorgaan naar artikel

Colruyt veroordeeld voor contractbreuk met slachthuis

Geüpdatet op:
Business
Nieuws
Foto: ANP premium

Foto: ANP

Supermarktketen Colruyt is veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding vanwege het onterecht verbreken van de handelsrelatie met firma’s van de familie Verbist.

Dat meldt Vilt. Colruyt besloot in 2018, na een samenwerking van 38 jaar, eenzijdig de contracten met firma’s van de familie Verbist te verbreken. Reden voor de opzegging was het feit dat het Belgisch Federaal Agentschap voor de voedselketen (FAVV) onregelmatigheden vaststelde in slachthuis Veviba in Bastenaken, onderdeel van de Verbist-groep. Tijdens een controle bleek dat de helft van de producten niet in orde was. Er zou geknoeid zijn met de invriesdatum. De vergunning van het bedrijf werd ingetrokken en het slachthuis ging failliet.

Bezoek inkopers van Colruyt

Familie Verbist hield haar onschuld vol en gaf aan dat er vóór het opzeggen van het contract nooit problemen zijn geweest. Inkopers van Colruyt bezochten wekelijks de koelcellen van de slachterijen. Volgens de familie kwamen ze controleren en hadden ze vrije toegang tot de vier slachthuizen van de groep.

De ondernemingsrechtbank heeft de familie Verbist nu in het gelijk gesteld. De Colruyt-groep is veroordeeld wegens het niet betalen van de openstaande facturen en tot het betalen van een schadevergoeding wegens het onrechtmatig verbreken van het contract met de bedrijven van de familie. Colruyt laat weten teleurgesteld te zijn over de uitspraak en heeft beroep aangetekend bij het hof van beroep in Brussel.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin