Colruyt waarschuwt voor aanzienlijke daling winst

29-09 | |
Colruyt
Foto: ANP

De Belgische Colruyt Groep waarschuwt dat de winst over het lopende boekjaar aanzienlijk lager uit zal komen dan in de voorafgaande periode.

De inflatiedruk leidt tot extra kosten die oplopen tot meer dan € 200 miljoen. “Colruyt Group verwacht dat de uitdagende macro-economische context met hoge inflatie, stevige kostenstijgingen en een negatief ondernemings- en consumentenvertrouwen, zich zal voortzetten.” Dat zei voorzitter van de Raad van Bestuur Jef Colruyt gezegd tijdens de aandeelhoudersvergadering van het Belgische winkel- en energiebedrijf.

“De Belgische retailmarkt wordt gekenmerkt door dalende volumes in de voedingswinkels en blijft dan ook zeer competitief. Als retailer, en als marktleider in België, willen we actief onze maatschappelijke rol blijven spelen. Dit doen we door ervoor te zorgen dat klanten een kwalitatief en betaalbaar aanbod krijgen in de winkels én online. Wij blijven daarbij onze laagsteprijzenstrategie consistent toepassen. Dit alles impliceert dat prijsinflatie niet volledig wordt doorgerekend naar de klant.”

Kostenbeheersing

Gezien de huidige marktomstandigheden zal Colruyt Group maximaal toezien op haar operationele kostenbeheersing en cashbeheer. Daarnaast zal Colruyt Group verder investeren in innovatie, duurzaamheid, digitale transformatie, efficiëntie, kwalitatieve eigenmerkproducten en medewerkers. Dit zal leiden tot een stijging van de netto financiële schuld. De groep wijst erop dat de onzekerheid ten gevolge van de geopolitieke situatie en de energiecrisis het vooruitzicht van 2022/23 kan beïnvloeden.

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur


Beheer